Forside Profil Priser Kontakt Artikler

Behandlingen

Behandlingen kan foregå enten i Brenderup på klinikken eller hos kunden.
Det er vigtigt, at hesten er ren og tør – overalt! Ligeledes skal der være mulighed for at stå i en stald, hvor der er god plads omkring hesten. Staldgangen bør være tør og plan, og der skal være et godt lys.

Der bør være én til stede, som kender hesten, da jeg ved behandlingens opstart har behov for information om den pågældende hest.

Jeg starter med at få relevante informationer omkring hesten. Herefter ses hesten i funktion, hvis dette er muligt. Ved den første konsultation ser jeg næsten aldrig hesten under rytter/i træning, men fra jorden. Ved behov ses hesten i træning – eventuelt på video af god kvalitet, hvis der er noget specifikt hesten gør på et tidspunkt i et træningspas.


Herefter laves inspektion og hesten palperes igennem.

Jeg tester leddenes mobilitet og funktion, tester strukturer i kroppen for smerte, ødemer/hævelse, varme, nedsat funktion, vurderer muskulaturen på forskellige niveauer og finder de ting, som falder uden for normalen.


Det er væsentligt at finde den dominerende smertegivende struktur, for at iværksætte den rette behandling. Herefter behandles hesten og ejeren instueres i, hvordan det videre forløb bør være. Herunder hvilke relevante øvelser, der er væsentlige for at nå vores definerede mål for hesten/equipagen.

Ved behov involveres andre relevante fagpersoner, så vi sammen kan løse de udfordringer, man som ejer må have med sin hest.

Hesten kan efter behandlingen have behov for fridage. Antallet heraf afhænger af hesten, hvilke udfordringer denne måtte have, alder, skader og rytterens evne til at lytte og respektere sin hests sprog. Som oftest har hesten fri for arbejde samme dag efter behandlingen og dagen efter.

Som oftest har hesten behov for 2-3 behandlinger, som ligger tæt. Den anden behandling finder ofte sted ca. 3 uger efter første behandling, og hvis der er behov for en tredje opfølgende behandling vurderes dette ved anden konsultation. De fleste hesteejere får hesten tjekket igennem med fysioterapi og osteopati 2-3 gange årligt, men for hver hest lægges en individuel plan for, hvilke behov hesten og rytteren/træneren måtte have.

LASER

Laser terapi er et godt supplement at anvende i kombination med hestefysioterapi og –osteopati. En laser udsender et stærkt koncentreret lys med en bestemt bølgelængde, som påvirker cellerne i kroppen. Der er lavet flere videnskabelige artikler om laserens effekt, der viser en signifikant virkning på skader i led, ledbånd, nerver, muskler og hud.


Laseren er et yderst effektivt redskab i behandlingen af akupunktur- og triggerpunkter hos hesten. Der er en positiv effekt på flere forskellige lidelser heriblandt seneskader, ligamentskader, smerter og betændelses-tilstande.

Helingsprocessen i et skadet væv fremskyndes ved korrekt anvendelse af laserterapi. Laseren kan påvirke det lokale immunforsvar, forbedre cirkulationen i blod- og lymfesystemet, fremme stofskiftet i cellerne og medvirke til udskillelse af endorfiner og prostaglandiner.

Hesten reagerer ofte kraftigere og med god effekt på behandlingen med laser.

 

MAGNETFELT

Behandling med magnetfelt øger aktiviteten i cellerne hos hesten. Det magnetiske felt, der dannes mellem de to magnetplader, øger transporten af stoffer over hestens cellemembraner. Det bevirker, at helingen fremskyndes i et skadet væv.

Magnetfelt er indikeret ved smerter, hævelser og muskelspændinger.
Behandlingen er et godt supplement til hestefysioterapi og –osteopati.

 

 

 

 

 


Specialist i Hestefysioterapi og -Osteopati / Prof. Bach. i Fysioterapi



Dorte Ringer
Granvej 9
5250 Odense SV

dorte@fynshestefys.dk / Tlf: 2921 2159

Fynshestefys.dk, CVR 33 31 83 16